Vytvořme spolu největší FVE v Česku a urychleme dosažení uhlíkové neutrality

Více informací Prohlédněte si video

Články

Proč si v roce 2022 pořídit fotovoltaickou elektrárnu

Vzhledem ke skokově rostoucím cenám energií a i v zájmu snah o dosažení uhlíkové neutrality dává investice do fotovoltaické elektrárny nyní opravdu smysl. Přečtěte si hlavní důvody, proč si FVE pořídit.

Státní podpora nikdy nebyla vyšší

Investice do fotovoltaické elektrárny sice není úplně levnou záležitostí, ale se státní dotací můžete uspořit až polovinu nákladů. V říjnu letošního roku začala další etapa programu Nová zelená úsporám, díky kterému si úspěšní žadatelé přerozdělí takřka 40 miliard korun.

Oproti předchozí fázi se maximální výše podpory zvedla až na 225 500 korun (vč. bonusu na zpracování projektové přípravy) a rovněž se rozšířily možnosti využití dotace. Více si můžete přečíst v našem  blogovém příspěvku na téma Nové zelené úsporám.

Obrana proti růstu elektřiny

Ceny elektrické energie rostou nevídaným tempem a vše nasvědčuje tomu, že se situace zřejmě brzy nezlepší. Instalace solární elektrárny představuje ideální řešení, jelikož díky tomuto kroku lze podstatně snížit závislost na dodávkách elektrické energie ze sítě – a tím pádem i na tržních cenách.

K výhodám FVE patří také skutečnost, že jde o dlouhodobé řešení – moderní systémy jsou bytelné a bez dodatečných nákladů mohou bez problému fungovat spoustu let. Ověření dodavatelé, například společnost Solidsun, partner našeho družstva, navíc nabízejí k solárním panelům záruku 30 let na výkon a 15 let na mechanické části.

Pomůžete přírodě

Celospolečenský tlak na snížení uhlíkové stopy neustále roste. Nežádoucí emise, mezi něž zdaleka nepatří pouze CO2, se snaží eliminovat státy, firmy i jednotlivci prakticky po celém světě. Sázka na solární energii je přitom velmi efektivním způsobem, s jehož pomocí může k docílení uhlíkové neutrality významně přispět každý, kdo vlastní rodinný dům.

Fotovoltaické elektrárny negenerují škodlivé zplodiny a zásluhou zlepšujících se technologií jsou stále efektivnějšími. Zároveň se dají velmi dobře recyklovat, neublíží tedy přírodě ani poté, co dosáhnou konce své životnosti. Využíváním FVE rovněž přispějete k decentralizaci energetického trhu.


Poslední změna: 30.03.2022 - 12:22 Zpět
-->
Chybí.