Vytvořme spolu největší FVE v Česku a urychleme dosažení uhlíkové neutrality

Více informací Prohlédněte si video

Články

Využijte při zřizování FVE státní příspěvek

Uvažujete o vybudování fotovoltaické elektrárny u svého rodinného domu? Pokud ano, jistě vás potěší, že 12. října odstartovala další fáze programu Nová zelená úsporám, díky čemuž lze ušetřit až 50 procent nákladů.

Více informací...

Říjen a svět fotovoltaiky

Uplynulý měsíc přinesl ve světě fotovoltaických elektráren řadu událostí a novinek – a to jak v zahraničí, tak u nás. V Saúdské Arábii se například rodí největší bateriové úložiště na světě. Zajímavé projekty, jejichž cílem je získávání obnovitelné energie, však přibývají i v Česku. A podíl na tom má i Energetické družstvo vlastníků FVE.

Více informací...

Největší fotovoltaické elektrárny světa

Běžné domácí fotovoltaické systémy disponují většinou výkonem, který se rovná jednotkám kWp (kilowatt-peak) a jejich rozloha se počítá na metry čtvereční. Tyto parametry pro domácí využití bohatě stačí. Pokud se však podíváme na přehled největších fotovoltaických elektráren (FVE) světa, zjistíme, že se jejich výkon ocitá ve zcela jiné sféře. Svým výkonem se dokonce mohou směle rovnat českým jaderným elektrárnám.

Více informací...

Historie fotovoltaiky: dvě století bádání a vývoje

Ačkoliv jsou fotovoltaické systémy považovány za moderní technologie, jejich historie je mnohem starší, než by se na první pohled mohlo zdát. Fotovoltaický jev byl totiž objeven už téměř před 200 lety. Od té doby však ušla fotovoltaika opravdu dlouhou cestu.

Více informací...
-->
Chybí.