Vytvořme spolu největší FVE v Česku a urychleme dosažení uhlíkové neutrality

Více informací Prohlédněte si video

Články

Říjen a svět fotovoltaiky

Uplynulý měsíc přinesl ve světě fotovoltaických elektráren řadu událostí a novinek – a to jak v zahraničí, tak u nás. V Saúdské Arábii se například rodí největší bateriové úložiště na světě. Zajímavé projekty, jejichž cílem je získávání obnovitelné energie, však přibývají i v Česku. A podíl na tom má i Energetické družstvo vlastníků FVE.

Modernizační fond podpoří fotovoltaiku

Modernizační fond Ministerstva životního prostředí ČR oznámil, že schválil první projekty v rámci výzvy, která se zaměřuje na fotovoltaické elektrárny. V první fázi byly uděleny dotace v souhrnné výši 71 milionů korun, rozdělené mezi celkem 12 projektů. Ve většině případů jde o investice v zemědělství.

Vznikne největší bateriové úložiště na světě

Čínské technologické společnosti Huawei Digital Energy Technology a SEPCO3 představily na summitu Global Digital Power v Dubaji ve Spojených arabských emirátech přelomový projekt v oblasti skladování energie. V saúdskoarabském městě Neom, které leží na pobřeží Rudého moře, nainstalují největší velkokapacitní bateriové úložiště energie na světě, které bude mít kapacitu 1300 MWh.

Ekologická škola ve Veselí nad Lužnicí má novou fotovoltaickou elektrárnu

SOŠ ekologická a potravinářská v jihočeském Veselí nad Lužnicí se nově může chlubit vlastní fotovoltaickou elektrárnou. Zařízení se skládá ze 40 kusů fotovoltaických článků, které zajišťují elektrickou energii pro potřeby školy. Nový fotovoltaický systém disponuje i bateriovým úložištěm.

Byla spuštěna další vlna programu Nová zelená úsporám

Od 12. října si mohou české domácnosti žádat o dotace v nové fázi programu Nová zelená úsporám (NZÚ). Mezi hlavní změny patří možnost žádat o vyšší dotaci než dosud a podporu lze získat i na rekreační objekty.

V Děčíně bude první FVE na nádražní budově

Zajímavým primátem se brzy bude pyšnit nádraží v Děčíně. Stane se totiž první nádražní budovou v České republice s fotovoltaickou elektrárnou. Střešní solární panely zaberou plochu přes 100 metrů čtverečních a instalovaný výkon elektrárny, která by měla být dokončena do konce letošního roku, bude činit 24 kilowattů.

Rozhovor s předsedkyní představenstva Energetického družstva vlastníků FVE

Web SolárníNovinky.cz přinesl rozhovor s Patrícií Čekanovou, předsedkyní představenstva Energetického družstva vlastníků FVE. Hlavním tématem rozhovoru je projekt, který spočítá ve vytvoření největší komunitní elektrárny s baterií v České republice. Přečtěte si celý rozhovor.


Poslední změna: 02.11.2021 - 14:20 Zpět
-->
Chybí.